donderdag 10 februari 2022

Burrito Bowl met Paprikasaus


Beste kookvrienden,

Ik maak regelmatig pokebowls, maar meestal de Japanse versie. Deze week vond ik een Mexicaanse versie in het receptentijdschrift van de Jumbo. Ik besloot dit recept te proberen en het was heerlijk. Lekker snel klaar ook. Hieronder het recept.

Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten:

  • 290 g gegrilde rode paprika
  • 300 g gemengd gehakt
  • 28 g fajitamix
  • 2 avocado's
  • 465 g zwarte bonen
  • halve krop sla
  • 200 g yoghurt Griekse stijl 10% vet
Bereiding:
Schep de yoghurt in een hoge beker. Giet de paprika af, voeg toe aan de yoghurt en maal fijn met een staafmixer. Zet in de koelkast tot gebruik.

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit intussen 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt met de fajitamix in 10 min. gaar.

Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes van 1 cm dik. Verhit de grillpan. Bestrijk de avocado met de rest van de olie en gril rondom ca. 5 min. tot er een grillstreepje op staat. Zelf heb ik de avocado niet in plakjes gesneden, maar de halve avocado's gegrilld op de contactgrill.

Giet de bonen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en warm 3 min. mee. Scheur de sla grof, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verdeel de rijst, het gehakt met de bonen, de sla, gegrilde avocado en paprika- yoghurtsaus over 4 diepe borden of kommen.

Ik hoop dat jullie net zo genieten van dit recept als wij hebben gedaan.

Smakelijke groeten, Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten