Lieve kookvrienden,
Gisteren heb ik me er, qua koken, makkelijk vanaf gemaakt. En dat mag ook best wel eens. Maar ondanks dat ik zo klaar was, hebben we toch heel lekker gegeten. Ik heb simpele tonijnsalade gemaakt en deze, na een kopje, soep met een lekker afgebakken broodje op tafel gezet. Simpel, maar oh zo lekker...
Hieronder het recept...
Ingrediënten:
1 blikje tonijn op olie
1 rode ui
8 kleine augurkjes
wat peterselie
1 hardgekookt ei
Yogonaise
Wat citroensap
peper en zout naar behoefte
Bereiding:
Snipper de ui en de augurkjes. Prak het ei fijn. Doe de tonijn, ui, augurk, ei, citroensap en peterselie in een kom en meng het geheel goed. Voeg yogonaise toe tot je het smeuïg genoeg vindt. In plaats van yogonaise kan ook wat yoghurt of slasaus gebruikt worden. Mayonaise kan natuurlijk ook, maar daar ben ik geen fan van, want dan wordt het zo vet. Peper en zout kun je naar eigen smaak toevoegen.
Veel plezier met dit recept en eet smakelijk.
Groetjes, Iris
Geen opmerkingen:
Een reactie posten