maandag 13 december 2021

Mediterrane Hartige Kwarktaart

 Hallo fijnproevers,

Deze taart is weer eens heel wat anders. Ik kwam dit recept tegen in het boekje 'Boodschappen' en besloot het uit te proberen. Ik was blij verrast en vond de taart erg lekker. Hieronder het recept.

Ingrediënten:

Voor het kwarkdeeg:

  • 200 g Kwark
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Provencaalse Kruiden
  • 200 g bloem + extra om te bestuiven

Voor de kwarkvulling:

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 Uien, in ringen
  • 2 Eieren
  • 150 g Kwark
  • 100 g Feta
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 Courgette, in dunne plakken
  • 10 Cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 Blikje Ansjovisfilets op olie

Andere benodigdheden:

  • Vershoudfolie
  • Taartvorm van 24 cm doorsnee, ingevet

Bereiding:

Klop de kwark met de olie, de kruiden en wat peper door elkaar. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg (voeg eventueel nog wat water of bloem toe). Verpak het deeg in folie en laat rusten in de koelkast. 

Verhit intussen de olie en fruit hierin de uiringen 3-4 minuten. Bestrooi met zout en peper. Mix met een staafmixer de eieren met de kwark, feta, knoflook en citroerasp tot een glad mengsel.

Rol het deeg uit tot een ronde lap, op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de ingevette taartvorm ermee.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel een laagje courgette over de deegbodem en giet de helft van de kwarkvulling erover. Verdeel de rest van de courgette erover en daarna de rest van de kwarkvulling. Schud zachtjes met de vorm zodat de vulling zich goed verdeelt.

Leg de tomaatjes op de vulling en verdeel de ansjovis erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin. Laat de taart nog 5 minuten buiten de oven rusten voor je hem aansnijdt.

Lekker om te serveren met wat rucola, reepjes zongedroogde tomaat, extra kwark en geroosterde pijnboompitjes.

Geniet van de mediterraanse kookkunst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten