maandag 13 december 2021

Italiaanse Kip uit de Oven

 Hallo allemaal,

Met het volgende recept heb ik altijd succes. Het is een heel makkelijk gerecht voor als je eters krijgt. Je kunt het van tevoren klaar maken en in de koelkast zetten tot je het in de oven schuift voor het eten. En daarbij nog super lekker ook. Ik serveer dit meestal met pasta en een italiaanse salade.

Het recept is met kipfilet, maar ik gebruik ook wel kipdijfilet.

Pesto wordt van origine gemaakt met pijnboompitten. Echter in de supermarkt zijn ze vaak op basis van cashewnoten. Let hier dus op als je een notenallergie hebt zoals ik.

Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 Kipfilets
  • Pesto
  • 4 Plakken Parmaham
  • Pijnboompitten
  • Cherrytomaatjes
  • Parmezaanse Kaas
  • Kruidenboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Bestrijk de kip met een eetlepel pesto. Leg twee plakken parmaham in de lengte op een snijplank en leg ze zo dat ze aan één kant een beetje overlappen. Leg de kip er nu in de breedte op en vouw de parmaham om de kipfilet. Leg de kipfilets in een ovenschaal en leg er twee klontjes kruidenboter bij. Leg de gehalveerde tomaatjes ook in de ovenschaal en bestrooi de kipfilet met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Zet de kip ongeveer 30 minuten in de oven of totdat de kip van binnen gaar is.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten