woensdag 22 augustus 2012

Zomerse salade met kip en meloen

Hallo lieve fijnproevers,

Na een tijdje stilte maak ik tijd om even een receptje toe te voegen dat ik van de week gemaakt heb en dat heel goed is bevallen... Als het heel erg warm is eet ik altijd het liefste een frisse salade met wat stokbrood en en een lekker glas wijn. Deze salade heb ik gevonden op internet en wij vonden hem heel lekker...

Receptsoort: Hoofdgerecht
Dit recept is voor 4 personen
Bereiding: 45 minuten

Ingrediƫnten:
  • 350 g kipfilet
  • peper
  • kerriepoeder
  • 2 eetl. olie
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 uitjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 of 1 kleine meloen
  • blikje maiskorrels (uitlekgewicht 220 g)
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 sinaasappels
  • 5 eetl. (mais)olie

Bereiding:
Kruid de kipfilets met peper en kerriepoeder. Verhit in een kleine wok of hapjespan de olie en bak de kipfilet hierin rondom goudbruin en gaar in 15-20 minuten. Laat de kipfilet wat afkoelen en snijd hem in stukjes. Haal intussen de slabladeren los en snijd ze wat kleiner. Snijd de uitjes in dunne ringen, de komkommer in halve plakjes en steek met een meloenboor balletjes vruchtvlees uit de meloen. Laat de mais uitlekken. Knip de tuinkers af. Schil een sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Pers de tweede sinaasappel uit. Roer van sinaasappelsap en (mais)olie een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng alles vlak voor het serveren. Geef er stokbrood bij.

Eventueel kun je ook gerookte kipfilet gebruiken.

Lekker om te serveren met stokbrood, kruidenboter, tapenade en wat lekkere tapas...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten