donderdag 22 maart 2012

Romige Wortelsoep

Hallo culinaire vrienden,

Na een korte periode van afwezigheid ben ik er weer. Onlangs ben ik weer aan het werk gegaan en ik ben nu bezig om mijn draai weer een beetje te vinden in een nog actiever leven. Vandaag ben ik echter lekker vrij en kom ik weer eens aan mijn huishouden en mijn blogs toe. Vanmiddag ga ik ook nog lekker in de tuin in het zonnetje zitten, het is echt heerlijk lenteweer, maar nu plaats ik eerst weer eens een lekker receptje.

Dit recept komt uit een Allerhande en is lekker en makkelijk te maken.  Bovendien is het een heel goedkoop recept.

Receptsoort: Hoofdgerecht
Dit recept is voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten

Ingrediƫnten:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 cm verse, geraspte gember
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kg winterpeen, in plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 700 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 uitgeperste sinaasappel (of uit pak)

Bereiding:
Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui 5 minuten. Af en toe roeren. voeg de winterpeen en de knoflook toe en bak kort mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine of blender. Roer de sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Aangezien kokosmelk in pak of blik altijd de dubbele hoeveelheid is als je in dit recept nodig hebt, vries ik de kokosmelk die ik over heb altijd in. Ik doe dat in een bakje om ijsblokjes te maken. Als de kokosmelk bevroren is doe ik de blokjes over in een bakje met deksel. Dit kun je overigens ook doen met de sinaasappelsap. Ik gebruik bij dit recept meestal sap uit een pak, maar verder drinken wij dat dan niet meer op. Ik heb dus de rest van de sinaasappelsap ingevroren volgens dezelfde methode als de kokosmelk.

Ik serveer deze soep met een vers gebakken kruidenbrood en kruidenkaas en/of kruidenboter. Vaak zet ik ook nog een lekkere quiche op tafel voor erbij.

Veel plezier met dit recept...
Ik zou het erg leuk vinden als jullie een commentaar achterlaten...

Culinaire groeten, Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten