woensdag 7 maart 2012

Hongaarse Sudderlappen

Lieve kookliefhebbers,

Vandaag plaats ik een recept dat mijn moeder vroeger al voor ons maakte. Het komt oorspronkelijk uit een Allerhande uit de jaren tachtig.

Receptsoort: Hoofdgerecht
Dit recept is voor 4 personen
Voorbereiding: half uur
Wachttijd: 3,5 uur

Ingrediƫnten:
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram boter
  • 500 gram runderlappen
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • halve liter bouillon
  • zout
  • peper

Bereiding:
Was de paprika's en snijd ze in reepjes. Maak de uien schoon en snijdt deze in ringen. Verhit de olie met de boter in een braadpan. Bak hierin de riblappen aan beide zijden bruin. Voeg de paprika, de uien en de zilveruitjes toe en laat deze even meebakken. Schenk de warme bouillon erbij en maak op smaak met zout en peper. Laat het vlees met de deksel op de pan in  3,5 uur gaar sudderen. Indien nodig kan wat extra vocht worden toegevoegd.  Als het vlees gaar is bind ik altijd even de saus met een beetje allesbinder.

Dit recept is ook goed klaar te maken in de slowcooker. Laat het vlees dan 9 Ć” 10 uur op de lage stand sudderen.

Wij eten de Hongaarse sudderlappen altijd met macaroni en de pan gaat altijd schoon leeg. Succes verzekerd met dit recept...

Culinaire groeten en tot het volgende recept, Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten