dinsdag 28 februari 2012

Shoarmataart

Hallo allemaal,

Het is een paar dagen stil geweest op mijn blogs. Ik heb met een fikse keelontsteking in bed gelegen. De keelontsteking is nog niet over, maar ik wandel in ieder geval weer rond in huis. Tijd dus om even snel een lekker receptje te plaatsten.

Dit is een makkelijk recept om shoarma eens op een andere manier te eten. Erg lekker en het ziet er ook leuk uit als je eens gasten hebt. Bovendien kun je alles van te voren bereiden, zodat je een half uurtje voor het eten alleen nog maar de taart in de oven hoeft te schuiven om hem te bakken.

Veel plezier met dit recept...

Receptsoort: Hoofdgerecht
Dit recept is voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 grote uien
  • 2 grote rode paprika's
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 400 gram shoarmavlees
  • 3 medium eieren
  • 0,5 pakje roomkaas
  • zout
  • peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper de uien. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie. Bak het shoarmavlees ca. 5 minuten. Voeg de ui en de paprika toe en laat deze nog ca. 3 minuten meebakken. Doe daarna dit mengsel in een vergiet en laat goed uitlekken. Klop de eieren los met de roomkaas, zout en peper. Vet de springvorm in. Zelf gebruik ik hier altijd de bakspray van Dr. Oetker voor. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik hier en daar wat gaatjes met een vork in het deeg. Strooi over de bodem wat paneermeel of allesbinder. Mocht er toch nog vocht uit het vleesmengsel komen, dan wordt dat gebonden en dan krijg je niet zo'n natte bodem. Verdeel nu het vleesmengsel over de bodem en schenk hier het eimengsel overheen. Bak de taart in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin.

Als de tijd voorbij is altijd even controleren of het ei goed gestold is door met een breinaald of ijzeren satépen in de taart te prikken. Als de pen droog uit de taart komt, is de taart gaar. Mijn ervaring is dat de baktijd aangepast dient te worden aan de oven die je gebruikt. In de ene oven duurt het langer voordat de taart gaar is dan in de andere. Vandaar, altijd even controleren. Het zou toch erg vervelend zijn als je de taart aansnijdt aan tafel en hij blijkt niet gaar te zijn.
Ik serveer de shoarmataart altijd met een frisse salade en natuurlijk zetten we knoflooksaus (van Yil'driz) op tafel.

Eet smakelijk...

Culinaire groeten, Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten