vrijdag 17 februari 2012

Exotische Spareribs

Hallo,

Vandaag post ik weer één van mijn succesrecepten. Heerlijke spareribs uit de oven met zoete saus. Succes gegarandeerd. Het recept heb ik gevonden in een Tip uit de jaren tachtig. Ik heb nog wat kleine aanpassingen gemaakt en het resultaat is heerlijk en makkelijk te maken.

Receptsoort: Hoofdgerecht
Dit recept is voor 4 personen.
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten:
2 Grote spareribs
Zout
Peper
2 Uien
Knoflookolie
200 Milliliter tomatenketchup
170 Milliliter curryketchup
300 Gram mangochutney
2 Theelepels mosterd
2 Theelepels bruine basterdsuiker
4 Eetlepels worcestershiresaus

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het vlees in een braadslede naast elkaar. Bestrooi de spareribs met wat zout en peper. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en zet de braadslede in het midden van de oven. Braad de spareribs 45 minuten. Haal het aluminiumfolie eraf. Giet het vet af en stel de oven in op 160 graden . De ribs in ongeveer 30 minuten bruin bakken.

Pel en snipper de uien. Verhit in een koekenpan de knoflookolie. Fruit de ui 5 minuten of tot hij glazig is. Doe bij de ui, tomatenketchup, chutney, mosterd, basterdsuiker en worcestershiresaus. Breng de saus aan de kook. Giet de saus over het vlees en laat het geheel in de oven nog 30 minuten gaar bakken.

Heerlijke "sticky" spareribs om je vingers bij af te likken...

Tot het volgende recept en eet smakelijk.

Groetjes, Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen